STF Hotell & Vandrarhem Snöå Bruk - Konferens, möten, event, kickoff | Konferensguiden

STF Hotell & Vandrarhem Snöå Bruk

Dalarna
Konferensplatser: 90  Bäddar: 81 

Välkommen till vackra och rofyllda Snöå Bruk i dalarna! Här kan Du njuta av underbar natur, god mat, bra boende, flexibla lokaler, ett brett utbud av aktiviteter och – tystnad!

Anläggningen lämpar sig ypperligt för stora, såväl som små, sammankomster såsom konferenser, läger, släktträffar och bröllop och Du kan välja om Du önskar hotell- eller vandrarhemsboende. Du kan även hyra Rättargården, en av våra boendebyggnader, exklusivt. I Herrgården finner Du vår fina restaurang med förstklassig mat och säsongsanpassad meny. Oavsett om Du önskar husmanskost eller en flerrätters middag är måltiden en upplevelse i sig. Det finns flera konferenslokaler i varierande storlek och alla byggnader, förutom Rättargården, har wifi.

Hos oss är både Du och Ditt husdjur välkomna. Ni kan bo i såväl hotell- som vandrarhemsrum och i lilla salongen i Herrgården kan Du och Din hund äta tillsammans. Våra sviter (tvårumslägenheter med litet pentry) är sk allergivänliga, de har egen ingång och husdjur är ej välkomna. Nedervåningen på Elevhemmet är handikappvänligt med HWC på ett par av rummen, även i Herrgården finns HWC. Det finns inte hiss någonstans på anläggningen så är Du rullstolsburen är det första plan i Herrgården och Elevhemmet samt fristående konferensbyggnad Du har tillgång till.

Läget, bara en km från E16/busshållplats och samtidigt omgivet av underbar natur, porlande vatten och en mängd verksamheter gör vistelsen här både rofylld och aktiv – beroende på vad Du önskar.

Snöå Bruk är idag ett rekreations- och friluftsområde. I centrum av området finner Du Herrgården, med matsalonger samt fest- och konferenslokal, de intilliggande boendena Rättargården och Elevhemmet samt friliggande konferensbyggnad och Storstugan – en underbar timmerbyggnad bestående av en enda lokal öppen upp i nock och med härliga smidesljuskronor. I trädgården, längs Snöån, finns minigolfbana, grillplats, boulebana och lämplig yta för utomhuslek.

Inom några hundra meters radie har Du bland annat första tee på en trevlig 18-håls golfbana och Snöå Skidstadion med 5 km belyst, välgjort och utmanande rullskidspår – vintertid finns mil av preparerade längdskidspår. Det finns också miltals cykelleder, vandringsleder och löpstigar i området. Närliggande Vildmarksriket, utsett till en svensk pärla år 2013 av WFF, bjuder på ett rikt djurliv, skyddsvärda biotoper och en annorlunda naturupplevelse.

Snöå Bruk var ett järnverk 1811-1866, välkänt för sin tillverkning av främst liar och spik. Herrgården byggdes ca 1850 och i taket i stora matsalongen syns de smidda spiken. Efter en tid som säte för Bergslagets skogsförvaltning i området blev Snöå Bruk en av Sveriges första lanthushållsskolor 1909. När skolan lades ner, 1989, var den en av de sista i Sverige. Sedan 1990 har konferens-, restaurang- och boendeverksamhet bedrivits i de anrika byggnaderna. Du kan fortfarande se ruinen från den gamla smedjan, såväl ramsågen som kvarnen är bevarade och i Torpet finner Du ett museum över lanthushållsskolans tid.


Restaurangplatser: 149
Enkelrum: 3
Dubbelrum: 21
Konferensrum: 4
Grupprum: 2


Karaktär

Konferensanläggning, Kursgård, Slott/Herrgård, Spa/Hälsoanläggning, Dagkonferensanläggning, Stugby/Lägergård, Exklusivt (ett sällskap), Vandrarhem, Hotell

Läge

Avskilt, Sjö/Vattendrag, Vid Golfbana

Logi/Restaurang

Allergirum, Fullständiga rättigheter, Handikappanpassat

Lokaler/Utrustning

Projektor, Storbildsskärm, Fritt trådlöst Internet

Medlemskap/Märkning

Medlem i Visita (fd SHR)

Hälsa & Skönhet

Massage, Gruppträning

Mat & Dryck

Julbord, Matlagning

Pool & Relax

Bastu, Relaxavdelning

Sport & Fritid

Snöskoter, Teambuilding, Äventyr, Jakt & fiske, Kajak/kanot, Ridning
  • STF Hotell & Vandrarhem Snöå Bruk
    Snöån 9
    780 51 DALA-JÄRNA
  • Bokningsförfrågan


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen

 Följ oss på Facebook Följ oss på Mynewsdesk
Följ oss så får du uppdateringar om nyheter, evenemang och erbjudanden.