Henriks Matbod - Konferens, möten, event, kickoff | Konferensguiden.se

Henriks Matbod


Stockholm city
 

Henrik Olausson är professionell kock och driver Henriks Matbod. Nu kan företag hyra Henrik Olausson som din kock för en dag eller andra kockar ifrån hans crew. Vi ordnar även mat till festen och håller i matlagningskurser samt provningar av flera olika slag.

Förslag på kurser:

SUSHI KURS
I sushi kursen får ni lära er att laga en sushi rätt. Man får göra sin egen sushi med färska råvaror. Dessutom får man lära sig att hantera en kökskniv samt hur man ska planera för att lära sig att arbeta så bra och säkert som möjligt i köket. Men även så att det blir så effektivt som möjligt.

Man får även bli expert på att rulla samman sushi rullar samt skära de i en bra form och storlek.

När man går denna kurs får man även prova göra ett par egna såser till sin sushi och sedan får man äta den. Man får även lära dig lite små knep som vi anser är bra att kunna i köket då man ska lära sig laga en god sushirätt.

Den spännande och lärorika kursen avslutar ni sedan på bästa sätt genom att avnjuta delikatesserna ni precis skapat!

Kursen finns tillgänglig i Stockholms innerstad i vår lokal. Men även världen runt på det covid 19 säkra sättet.

TAPAS KURS
I denna kurs får ni lära er göra olika tapasrätter. Allt ifrån fisk, kött och vegetariska rätter. Ni får lära er hur man sätter ihop bra smaker och olika rätter som ska passa tillsammans. Under kursens gång får du även lära dig hur du planerar så du kan arbeta så effektivt och rent som möjligt. Samt får du lära dig använda kniven rätt och små tricks och andra knep i kökets underbara värld.

Kursen finns tillgänglig i Stockholms innerstad i vår lokal. Men även världen runt på det covid 19 säkra sättet.

VEGETARISK KURS
I denna kurs får man lära sig laga en maträtt som är vegetarisk samt göra en glaze som ska kunna ätas med din rätt.

Man får t.ex. göra en vegetarisk hamburgare på halloumi och sallad bestående utav tomat, hamburgare sås på det sättet vi anser man kan göra den. När man gör denna hamburgare sås så får man göra en helt egen majonnäs baserad sås.

Man får även fritera sina egna pommes och göra ett eget nybakat bröd som man sen ska använda som sitt hamburgare bröd.

I kursen får man även lära sig sätt sina smaker såsom sött, salt och beskt. Du får även lära dig hur man hanterar kniv och köksredskap såsom kastrull , skärbräda och mixerstav.

Kursen finns tillgänglig i Stockholms innerstad i vår lokal. Men även världen runt på det covid 19 säkra sättet.

HENRIKS DRYCKESPROVNINGAR
Du står vid grillen. Köttet är perfekt, tillbehören likaså. Sedan blickar du in i din kyl över dryckesmöjligheterna. Vad ska man välja? Vad passar bra ihop?

Denna gång kanske du nöjer dig med ”det gamla vanliga”, men tanken finns kvar. Finns det något som passar bättre än något annat till maten? Kan man dricka en imperial stout till en köttbit? Frågorna är många, men svaren är svåra att hitta.

Henrik och hans team på Henriks matbod är experter på kombinationen mat och dryck, och nu har du möjlighet att ta del av kunskapen! I denna upplevelse får du välja vilken dryck du vill fokusera på, men du har också möjligheten att ställa frågor om allt möjligt annat som du också vill få svar på i mat- och dryckesväg.

Alkoholfritt
Dina vänner kommer på besök och en av dem kör bil. Valet faller naturligt mellan kolsyrat vatten och cola, men stannar ofta där. På denna kurs får du lära dig vad som passar bäst till vilken typ av mat, så att du i framtiden vet vad du ska dricka när du inte kan/vill dricka alkohol!

Cider
Torr, halvtorr eller söt? Vad är skillnaden? Hur tillverkar man de olika sorterna? Vilket passar bäst till vilken mat? Henrik och hans team hjälper dig att reda ut fruktdryckernas djungel medan vi provar två olika sorter.

Mousserande vin
Det händer att vi korkar upp en flaska vid ett extra festligt tillfälle, men hur ofta har du druckit mousserande vin till maten? Medan vi provar två olika sorter så får vi veta skillnaden mellan brut, demi-sec och sec, samt skillnaden mellan champagne, cava, spumante och andra typer av mousserande vin.

Whisky
Whiskyns värld är mycket större än enbart Famous Grous och Grants. Vad är skillnaden mellan en single malt och en blended? Varför heter vissa whisky och andra whiskey? Vad gör att vissa sorter är rökigare än andra? På denna kurs dyker vi ner i djupet och får ingående information om flera olika sorter. Under tiden njuter vi av två olika whiskysorter och får lära oss hur man känner skillnad.

Öl
De senaste åren har den svenska ölscenen fullständigt exploderat. Hundratals bryggerier har dykt upp i vårt avlånga land och de erbjuder ständigt nya sorter. Vad är skillnaden mellan en IPA, NEIPA, DIPA och APA? När passar det att dricka en imperial stout och när passar det bättre med en porter? Vilken lager smakar bäst till maten?

Henrik och hans team ger dig svar på dina frågor medan vi samtidigt provar två olika sorter.

Alla kurserna inkluderar tilltugg.



Henriks Matbod
Stockholmsvägen 35
194 61 UPPLANDS VÄSBY

Bokningsförfrågan


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Kostnadsfri offert redan idag! Följ oss så får du uppdateringar om nyheter, evenemang och erbjudanden.