The Wood Hotel by Elite - Konferens, möten, event, kickoff | Konferensguiden.se

The Wood Hotel by Elite


Västerbotten
Konferensplatser: 1200  Bäddar: 415 

Vi berättar nu historien om The Wood Hotel och hur den präglats av kärleken till träet, nyfikenheten till design och arkitektur, samt omsorgen för gästen och vår planet. Våra ledord passion, inspiration och omtanke skall bidra till att göra den samtida gästens vardag både enklare och bättre. Välkommen till nordens mest hållbara hotellupplevelse, 205 hotellrum med oslagbar utsikt, 3 restauranger i världsklass, toppmoderna mötesfaciliteter, ett gym och ett SKY Spa med året runt uppvärmd pool.

Berättelsen om The Wood Hotel börjar med ett varumärke sprunget ur de norrländska skogarna och den orörda, vilda natur som finns att uppleva ovan Lappmarksgränsen. Vår berättelse förmedlas sedan vidare i den detaljrika och framträdande arkitekturen. The Wood Hotel är ett signaturhotell i en tidlös och stilren design, vårt signum "Less is More" skall inte bara genomsyra hotellets visuella identitet, utan även hela kundresan, verksamheten och den hotellupplevelse gästerna möter redan vid dörren.

The Wood Hotel är i topp som en av de mest hållbara hotellbyggnationerna som just nu genomförs i Norden. Skapat av 100% förnybar energi, en klimatpositiv byggnad helt i trä. Berättelsen om vår omsorg för planeten presenteras även på tallriken, i våra vackra hotellrum och i vår syn på människan och medarbetarskapet.

Hotellet berättar en historia i sina detaljer, i alla de upplevelser som gästerna intar med sina sinnen, med de människor som redan finns i hotellet, men även de som kommer som gäster och besökare. 205 hotellrum totalt, samtliga standard- och superiorrum på 18 kvm i skandinavisk design, trädetaljer, komfortabel inredning och en oslagbar utsikt över staden. Superiorrummen har en Kingsize-säng, TV, strykjärn, strykbräda och fritt wifi, minibar med lokala produkter. Utvalda Amenities i badrummet. Dessa rum är belägna på de högsta våningarna och har därmed bäst utsikt. Utöver finns 13 wood suites, 13 familjerum/tillgänlighetsanpassade rum.

Centralt beläget i Skellefteå med milsvid utsikt av bygden och den vackra omgivande naturen. 20 min bilresa till Skellefteå Airport. 10 min bilresa till Northvolt och Solbacken. 0 min promenad till Skellefteås handel och Sara Kulturhus.

Konferens
The Wood Hotel och Sara Kulturhus erbjuder toppmoderna mötesfaciliteter. Hotellet har 3 egna mötesrum på plan 4 med total kapacitet på 230 personer i biosittning. Sara Kulturhus erbjuder 6 scener varav den största rymmer 1200 sittande personer med toppmodern teknik samt den mindre repscenen som rymmer ca 60 personer i biosittning. I huset samsas kultur, konst, museiverksamhet på ytorna och erbjuder gästen en unik upplevelse för deras konferens.

Fest
6 lokaler totalt för festligare sammanhang, några av dem rejält högt i tak. Garderobsmöjligheter i direkt anslutning, omfattande teknikpaket.

Paolos på lobbyplan
Ett café och restaurangkoncept med rötter i den italienska mattraditionen. Delikatessdisk med det bästa matlandet Italien har att erbjuda. Här kan Du som gäst njuta av en krämig burrata, tryffelpizza eller kanske bara ett glas prosecco.

Mandel på plan 4
Restaurang Mandel erbjuder en à la carte upplevelse utöver det vanliga, fokus på lokala råvaror, samiskt mathantverk, mycket grönt på tallriken. På Terassen intill kan Du som gäst njuta av ett glas vin medan du rycks med i rytmerna från vår lounge Dj.

Miss Voon
Miss Voon kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en skandinavisk grund. Miss Voon har länge varit inspirerade av det asiatiska köket och är glada över att få tolka det på deras eget personliga sätt.

The Wood Hotel erbjuder en SPA-upplevelse från 20:e våningen med milsvid utsikt över staden och närliggande naturområden. Faciliteten har en årent runt uppvärmd pool, 3 bastur, 2 behandlingsrum och härlig relaxyta för avkoppling. Här kan Du som gäst passa på att njuta av något gott att dricka från vår SPA-bar medan du beundrar den stjärnklara himlen. Vårt gym ligger på 18:e våningen och är utrustad med roddmaskin, crosstrainer, lösa vikter och givetvis en vacker utsikt österut.


Restaurangplatser: 310
Enkelrum: 205
Dubbelrum: 205
Konferensrum: 9
Grupprum: 4

Inspireras av The Wood Hotel by Elite


Karaktär

Dagkonferensanläggning, Mäss-/Utställningshall, Exklusivt (ett sällskap), Restaurang, Festvåning/festlokal, Spa/Hälsoanläggning, Hotell, Konferensanläggning, Kongresscenter

Läge

Sjö/Vattendrag, Centralt, Kust/Hav

Logi/Restaurang

Allergirum, Fullständiga rättigheter, Handikappanpassat

Lokaler/Utrustning

Digitala events och produktioner, Webinar, Ljus-och ljudanläggning, Fritt trådlöst Internet, Projektor, Hybridmöte, Storbildsskärm, Internet, Utställningsyta >200 kvm, Konferenskapacitet >500, Digital studio, Videokonferens, Livestream

Medlemskap/Märkning

Medlem i Visita, Miljöcertifierade med Green Key, Svanenmärkt, Klimatneutralt, Övrig miljö/kvalitetsmärkning, Klimatpositivt, KRAV-certifierat

Hälsa & Skönhet

Spabehandlingar, Yoga o mindfulness, Gym, Massage

Kultur & Nöjen

Musikunderhållning

Mat & Dryck

Dryckesprovning mm, Julbord, Matlagning, Bar

Pool & Relax

Bastu, Relaxavdelning, Utomhuspool
The Wood Hotel by Elite
Torggatan 3
932 31 SKELLEFTEÅ

Bokningsförfrågan


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Kostnadsfri offert redan idag! Följ oss så får du uppdateringar om nyheter, evenemang och erbjudanden.