Wiks Slott - Konferens, möten, event, kickoff | Konferensguiden.se

Wiks Slott

Dölj erbjudande

Skaldjurskvällar på Wiks slott!

Ta med kollegorna och avnjut en minnesvärd skaldjursbuffé i en historisk atmosfär!


Skaldjurskvällar på Wiks slott!

Alla måndags- och tisdagskvällar från 19 augusti till 19 november erbjuder vi på Wiks Slott en generös skaldjursbuffé till alla övernattande konferenser för endast 200 kronor extra per person. Passa på att kombinera er nästa konferens med härliga smaker från havet. 
Erbjudandet gäller alla nya bokningar av konferenser med helpension, med ankomst mellan 19 augusti och 19 november. Uppge "SKALDJURSKVÄLL" vid bokning för att ta del av erbjudandet. 

Boka erbjudande

Stockholm norra
Konferensplatser: 110  Bäddar: 88 

På Wiks slott har vi mångårig erfarenhet av att anordna konferenser, allt från de riktigt stora sammankomsterna till den lilla arbetsgruppen. Vi har lokalerna, utrustningen och miljön för en givande konferens.

Wiks slott är ett av landets bäst bevarade medeltida fasta hus. Byggnaden uppfördes troligen under 1400-talet och är ett senmedeltida stenhus byggt i gråsten och tegel. Gården som har legat där har äldre anor och dess äldsta kända ägare levde på 1200-talet. Slottet är omgärdat av ett stort naturområde med badstrand, äppellund och vandringsleder. Många sägner och legender florerar kring slottet som är känt för sina spöken. Med lite tur – eller otur – kan man här kanske stöta på slottsspöken inne i slottet och i parken utanför.

Slottet hade från början 11 våningsplan, idag finns endast 9 kvar. Innanför de tjocka murarna finns mycket vackert att titta på, allt från kakelugnar, vapensköldar målade i taken och gamla porträtt av tidigare ägare. Gustav Vasa belägrade en gång i tiden Wiks slott i över ett år utan att lyckas komma innanför murarna. Idag står emellertid Wiks portar öppna för besökare.

Det vackra slottet är det första som möter dig när du kommer till Wik.  Men det finns mer än så att upptäcka här. Här finns vackra naturupplevelser, Wikbadet, avkopplande promenadstråk, spännande aktiviteter, historiska avtryck, trevliga fikastunder och goda matupplevelser. Wik har något för alla.

Vi har alltid fokus på miljö och hållbarhet. Unikt för Wik är att vi i så stor utsträckning som möjlig använder våra egenodlade grönsaker och frukter. Vi odlar också våra egna blommor som pryder våra lokaler och varje år gör vi vår egen äppelmust med äpplen från vår äppellund med ca 100 äppelträd av olika slag. Dessutom finns vår egen honung både att avnjuta i restaurangen och köpa i vår slottsshop.

KONFERENS

Att mötas i en vacker och spännande miljö är en bra början på en lyckad konferens. På Wiks slott finns det mesta som behövs för att göra era möten minnesvärda. I en miljö med historisk atmosfär har vi skapat ett modernt konferenscentrum precis intill Mälarens strand. Vi har femton konferens- och grupprum i olika storlekar, från 14 m2 till 115 m2.

I alla våra konferenslokaler finns modern teknik. Dataprojektor eller tv-skärm, mikrofon och ljudanläggning, blädderblock, pennor samt trådlös internetanslutning. I de allra flesta lokalerna finns även whiteboardtavla. Hörslinga finns i våra 2 största lokaler.

Förutom våra 9 konferensrum finns det ytterligare 6 grupprum fördelat på både Slottet och Stenhuset.

UTBUD

Förutom det fantastiska slottet finns mycket mer att uppleva på Wik. Välkommen till bords i vår restaurang. Maten på Wiks slott är vacker för ögat, välsmakande och i samklang med naturen. Vi erbjuder ekologiskt och närodlat i så stor utsträckning som möjligt och komponerar menyer anpassade för säsongen. Slottet odlar sina egna grönsaker och frukter och har ett tätt samarbete med lokala matproducenter i Fjärdhundraland. Under 2024 utökar vi våra odlingar ytterligare med ett stort nytt växthus.

Krydda er konferens ytterligare med en givande aktivitet. Wiks slott bedriver inte bara konferens- och kursverksamhet, vi är också ett kultur- och aktivitetscentrum och erbjuder våra konferensgäster en mängd olika aktiviteter i samband med er vistelse här. Vi rekommenderar vår slottsguidning i samband med er vistelse, här finns mycket spännande historia!

Vi samarbetar även med externa aktivitetsleverantörer som erbjuder aktiviteter både på land och vatten, kontakta gärna oss så berättar vi mer!

LOGI

Njut av en rofylld vistelse i ståtlig slottsmiljö. Strosa runt i naturparken och blicka ut över vattnet. Naturupplevelserna är lika storslagna höst som vinter, sommar som vår.

På Wikområdet finns tre hotellbyggnader: Hotell Ramborg, Hotell Anna & Hotell And.

Våra hotellrum är smakfullt inredda i nordisk stil.

KOMMUNIKATION

Wiks slott ligger vid Mälaren, cirka två mil sydväst om Uppsala. Du kan ta dig hit med buss eller bil.

Åker du bil? Från Uppsala kör du väg 55 mot Enköping. Sväng av där det står skyltat mot Wiks slott, cirka sju kilometer norr om Örsundsbro. Härifrån är det sju kilometer till slottet. Det finns gott om parkeringsplatser.

Med buss tar du dig enkelt från Uppsala Central direkt ut till Wiks slott med hjälp av UL:s busslinje 108.


Restaurangplatser: 150
Enkelrum: 16
Dubbelrum: 36
Konferensrum: 9
Grupprum: 6

Inspireras av Wiks Slott


Karaktär

Hörsal, Konferensanläggning, Kursgårdar, Slott/Herrgård, Restaurang, Exklusivt (ett sällskap), Hotell, Festvåning/festlokal, Dagkonferensanläggning

Läge

Sjö/Vattendrag, Vid Golfbana, Avskilt, Landet

Logi/Restaurang

Allergivänligt, Fullständiga rättigheter, Handikappanpassat

Lokaler/Utrustning

Videokonferens, Fritt trådlöst Internet, Internet, Ljus-och ljudanläggning, Projektor, Storbildsskärm

Medlemskap/Märkning

KRAV-certifierat

Hälsa & Skönhet

Yoga och mindfulness

Kultur & Nöjen

Guidade visningar

Mat & Dryck

Matlagning, Vinkällare, Bar, Dryckesprovning mm, Julbord

Pool & Relax

Bastu

Sport & Fritid

Teambuilding, Golf, Vandringsleder, Gåstavar, Äventyr o vildmark, Jakt & fiske, Kajak/kanot, Aktiviteter på hav/sjö, Motionsspår, Cykling
Logotyp för Wiks Slott
Wiks Slott
Viks mur 29
755 91 UPPSALA

Bokningsförfrågan


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Kostnadsfri offert redan idag! Följ oss så får du uppdateringar om nyheter, evenemang och erbjudanden.