Borghamn Strand - Konferens, möten, event, kickoff | Konferensguiden.se

Borghamn Strand


Östergötland
Konferensplatser: 120  Bäddar: 84 

Mitt på Östgötaslätten utmed Vättern reser sig Omberg. Här hittar du Borghamn Strand naturskönt belägen vid norra Omberg och Vätterns Strand. Hela området är byggnads- och kulturminnesmärkt och ett arbetslivsmuseum. Det är också Vadstenas enda industriella kulturminne och en fantastisk mötesplats för aktiviteter och kreativa samtal i en historisk miljö strategiskt placerad mellan Göteborg och Stockholm.

Området ligger avskilt vid Ekopark Omberg och lockar till konstruktiva möten i en lugn och vacker miljö. Det finns en historisk promenadslinga genom parken med fruktträdgård, spännande ruiner och byggnader där man kan promenera med eller utan guide och ta del av områdets historia på skyltar utmed slingan. Här finns två grillplatser med möjlighet för en liten vildmarkskonferens där ni själva kan laga mat med våra grillpaket. Området är också perfekt för grupplekar och teambuilding. Vi har även ett stort schackspel i trädgården för de som vill utmana sina kollegor på en duell. I hagen betar Gotlandsfår och bikupor står uppställda vars honung säljs i cafét. Det kan inte bli mer närproducerat än så.

Här har ni möjlighet att kombinera möten och olika typer av inspirerande aktiviteter i den vackra och mytomspunna omgivningen, såsom Zipline bland trädtopparna, vandring, cykling och kajaking och kanoting med övernattning, allt i kulturhistorisk miljö med den fantastiska naturen runt knuten. Vi erbjuder ett utflyktsmål att ta med på vandringen som gärna kan vara en ”walk and talkkonferens”. Efter turen på Omberg kan ni koppla av i vår fina vedeldade bastu och badtunna som står ute i Vättern. Låt dig hänföras av utsikten och kombinera med ett uppfriskande dopp i det klara vattnet. I vår omgivning hittar ni flera golfbanor, Sveriges äldsta kyrkor, Alvastra klosterruin, Rökstenen och Naturum Tåkern, alla som kan besökas med en professionell guide som bokas hos oss.

Hela området ägs och drivs av ett litet familjeföretag. Här finns idag hotell, sex ställplatser, en stor parkering, elbilsladdare, tältcamping, café och restaurang och en egen hamn. Historien är spännande och unik. Byggnaderna byggdes i början på 1800-talet som arbetarbostäder i ett straffarbetsläger där stenarbetare bröt sten till Göta kanal, Karlsborgs fästning, och Nationalmuseum. Även tidigare bröts sten här för att bygga bland annat Alvastra kloster, 1100-talskyrkor och Vadstena slott.

Vi erbjuder kulinariska upplevelser med välsmakande och välkomponerade menyer och bufféer till både små och stora sällskap. Vi serverar fisk från Vättern-, vilt kött såsom hjort och vildsvin samt veganska- och vegetariska rätter utifrån egna recept. Vi strävar efter att använda lokalproducerade och ekologiska råvaror så långt det går. Missa inte vår berömda Borghamnsvåffla med sik från Vättern och egen ramslökspesto eller våra härliga bakverk och raw-kreationer. Vi serverar även lokal öl från Fors Bryggeri i Motala med flera olika intressanta smakupplevelser. Kaffet är ekologiskt och rostat i Gårdsrosteriet i Jönköping. Här rostas kaffet i liten skala, på omsorgsfullt utvalda bönor. Att skapa en hållbar verksamhet är viktigt för oss, både när det gäller maten, boendet och omgivningen.

Här finns 84 bäddar fördelade på 29 unika TV fria rum i fem olika byggnader och två större konferenssalar för 120 personer och ett mindre grupprum för 12 personer.

Vi har flera olika typer av boenden allt från hotellrum med dusch och toalett, till enkla och fräscha vandrarhemsrum med dusch och toalett i korridoren. Vi har även små stugor med dusch och toalett i annan byggnad, flerbäddsrum och ett familjerum med sex bäddar. Allt renoveras varsamt med hänsyn till historien och till miljön. Vi skapar sakta vår opretentiösa trygga drömplats som känns som hemma, som vi såg framför oss när vi köpte området 2018.


Restaurangplatser: 150
Konferensrum: 2
Grupprum: 1


Logotyp för Borghamn Strand
Borghamn Strand
Borghamnsvägen 1
592 93 BORGHAMN

Bokningsförfrågan


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Kostnadsfri offert redan idag! Följ oss så får du uppdateringar om nyheter, evenemang och erbjudanden.