Konferens nära Arlanda - Konferens, möten, event, kickoff | Konferensguiden.se
Foto: Alexandra Maritz
Flygplan vid Stockholm Arlanda Airport.
Temakonferens > Konferens nära Arlanda

Konferens nära Arlanda

Med ökade krav på effektivitet och mindre tid att lägga på konferenser, efterfrågar många företag och organisationer numera konferensanläggningar i närheten av de stora flygplatserna.

29 november 2018, uppdaterad: 7 oktober 2021

När ett företag eller en organisation ska samla medarbetare från olika delar av landet, eller kanske till och med världen, finns mycket tid att vinna på att förlägga konferensen eller mötet till en anläggning i närheten av en storflygplats. 

Och vad som kanske ger associationer till gråa och trista flygplatshotell intill en motorvägsavfart behöver idag inte alls vara det, utan kan lika gärna vara ett pampigt slott från 1600-talet, en charmig herrgård eller ett hypermodernt designhotell.

Nära och effektivt runt Arlanda 
Inom en radie av ungefär tjugo minuters bilresa från Arlanda flygplats utanför Stockholm ligger ett flertal fina och ändamålsenliga konferensanläggningar och hotell.  

Bland de allra närmaste återfinns Best Western Arlanda Hotellby, endast fem minuter från Arlanda och med egen transfer till flygplatsen. Här finns effektiva och moderna konferensmöjligheter för upp till 125 personer i hotellets största lokal.

Mycket att välja på i Sigtuna
Bara 15 minuter bort från den stora flygplatsen – i Sveriges första stad Sigtuna – ligger ett antal konferensanläggningar och hotell som erbjuder det mesta som såväl större som mindre konferensgrupper kan önska sig.

Sigtunahöjden erbjuder en av Nordens modernaste mötesmiljöer med förstklassig professionell service och ett vackert läge med storslagen utsikt över Mälaren.

Stora Brännbo - även det beläget i charmiga Sigtuna - en anläggning som erbjuder en skandinaviskt designad och miljömässigt hållbar mötesplats i detta Sveriges konferenstätaste område.

I närheten hittar man också Sigtunastiftelsen. I denna unika miljö, inspirerad av Italiens kloster och medeltidens Vasaborgar, har människor mötts i snart hundra år och idag finns här en fullfjädrad konferensanläggning präglad av kvalitets- och miljömedvetenhet.

Hotell Kristina tillhörde från början Sigtuna internatskola men har nu - med mycket färg, form och designade möbler - renoverats till en modern och populär plats för möten, konferenser och andra typer av event.

Vackra slott och herrgårdar
Johannesbergs Slott är ett smakfullt och varsamt renoverat rosa slott i hjärtat av Roslagen, i närheten av Gottröra och här finns alla förutsättningar för att den kräsne konferensgästen ska kunna genomföra ett lyckat möte i någon av slottets elva konferenssalar eller fjorton grupprum.

Såstaholm i Täby Kyrkby var för hundra år sedan ett hem dit berömda skådespelare på ålderns höst kunde flytta för att få avkoppling i de fagra omgivningarna vid Vallentunasjön. Idag är herrgården ett scenkonstinspirerat hotell där gästen har huvudrollen. 

Strax norr om Sigtuna ligger Wenngarn, Magnus Gabriel de la Gardies magiska slott med tillhörande barockpark. Här byggde man i början av 1900-talet upp Sveriges första alkoholistanstalt, men idag finns ett stort antal konferensmöjligheter att välja på i och runt det gamla slottet.

Ett annat vackert slott, med anor så långt tillbaka som till 1300-talet, är Noor Slott utanför Knivsta. Här råder den avspända atmosfär och exklusiva avskildhet som är så viktig för att man ska kunna diskutera konfidentiella affärer och fokusera på angelägna beslut, utan att störas av andra gäster.

Många möjligheter vid Landvetter
Även runt Sveriges andra storflygplats, Landvetter utanför Göteborg, finns många möjligheter att anordna mindre möten och större konferenser på ett antal fina anläggningar. 

Hjortviken Konferens ligger centralt men ändå på lagom avstånd från stad och stress, i Hindås, på en höjd med en sagolik utsikt över Västra Nedsjön och bara ett stenkast från Landvetters flygplats.

Och på en udde i sjön Gröen, mitt emellan Göteborg och flygplatsen, ligger Hällsnäs Konferens. Här arrangerar man alltifrån personliga affärsrelaterade möten och konferenser, till bröllop och kalas i en klubbmiljö med exklusiv hemkänsla. 

Och vill man verkligen ha gångavstånd till flyget väljer man med fördel att förlägga sin konferens till Landvetter Airport Hotel som ligger 200 meter från utrikeshallen. Här blandas piloter från när och fjärran och förväntansfulla turister med hårt arbetande affärsresenärer och konferensgäster som uppskattar fördelarna med att bo intill en internationell storflygplats. 

Anläggningar vid Arlanda och Landvetter

Sök fler anläggningar i Arlanda (flygplats)Sök fler anläggningar i Landvetter (flygplats)


Flygnära konferens


Se alla inom temat här

Senaste i Temakonferens


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Kostnadsfri offert redan idag! Följ oss så får du uppdateringar om nyheter, evenemang och erbjudanden.